Prohledat tento blog

pondělí 6. září 2010

Co je liposukce, lipolýza a kavitace?


V posledních týdnech jsou média plná inzerce s bezbolestnou liposukcí. Nabízejí rychlý a snadný úbytek na váze s výsledkem vyformované postavy bez odsátí tuku z problémových partií, a to bez cvičení a diet. A proto je na čase vysvětlit o jakou bezbolestnou „liposukci“ vlastně jde, když ve skutečnosti žádný tuk z Vašeho těla neodsávají.  


Co je to liposukce?
Liposukce je zákrok, při kterém jsou zásoby tuku odstraněny za účelem formování těla. Liposukce zlepšuje kontury a tvar těla rozrušením a odstraněním podkožního tuku pomocí kovové kanyly, která je hadicí napojena na přístroj, jenž vytváří podtlak, a umožní tak odsátí tuku z požadovaných oblastí. Odsávací kanyla je do těla vpravována krátkými, maximálně několik centimetrů dlouhými řezy, které obvykle chirurg umisťuje do přirozených záhybů kůže, aby po zhojení byly co nejméně viditelné. Tuto metodu liposukce lze použít na modelaci především břicha, boků, hýždí, stehen, kolen, horních partií paží, brady, tváří a krku. Liposukce je vhodná tehdy, pokud máte tukové zásoby v tzv. problémových partiích vašeho těla, které nelze odstranit cvičením ani dietou. Pomocí liposukce nelze řešit silnou nadváhu nebo dokonce obezitu!
Co je lipolýza?
Ultrazvukovými vlnami jsou zásobní tukové buňky rozbity (rozloženy nebo rozštěpeny) přibližně v hloubce 1 - 2 cm pod kožním povrchem. Uvolněné zásoby tuku jsou potom přirozenou cestou postupně dopraveny mízními cévami do krevního oběhu, následně zpracovány játry a využity jako přirozený zdroj energie pro látkovou výměnu. Tento proces trvá celkem 2-3 týdny od zákroku.
Uvolněný tuk se však nevylučuje z těla močí ani jiným způsobem, fyziologicky to rozhodně není možné, ale musíte obsah rozbitých tukových buněk "spálit" v procesech látkové výměny. Po lipolýze je proto nutné na 3 týdny omezit jídlo s vysokým obsahem tuku a s vysokou kalorickou hodnotou, vhodná je i lehká aerobní tělesná zátěž (zásobní tuk uvolněný ultrazvukovou lipolýzou se musí zmetabolizovat).

Co je kavitace?
Principem ošetření je rozbití membrány tukových buněk ultrazvukem. Obsah buněk se uvolní, dostane se do mezibuněčného prostoru a následně je pomocí presoterapie přirozeně odplaven lymfatickými a močovými cestami ven z těla.

Což může být zdraví velmi škodlivé!!!
Před procedurou: Doporučuje se nízkokalorická dieta a vyvážená strava. Je vhodné dodržovat pravidelný pitný režim. V den ošetření je nutné vypít min. dva litry vody denně – toto je velmi důležitá podmínka.

V Německu je tato metoda již zakázána s dokazatelnými zdravotními potížemi pacientek.

Rozhodně nedoporučuji, poškozuje játra a způsobuje trombózu. Navíc jediné, co ztratíte je voda, proto ubude několik cm, za velmi krátkou chvíli ale zase naberete! Tyto metody zatíží váš organismus na dlouhou dobu načež liposukce (tuk se vysaje) je věc jednorázová.
Chcete-li i přesto vyzkoušet lákavých reklamních akcí, zeptejte se o jakou metodu jde!
Nenechte se zlákat svůdnou reklamou kosmetického salonu na "bezbolestnou liposukci". Nechte si raději poradit Vaším plastikem, aby měla metoda skutečně dobré výsledky! 

Vždyť konzultace jsou zcela zdarma, máte profesní pohled a profesionální výsledek!

MUDr. Patrik Paulis



My Great Web page