Prohledat tento blog

pátek 9. dubna 2010

MUŽI - obličej (vlasy, vrásky, nos, uši..)


„Šediny a vrásky už dávno nejsou v kurzu“

Doteď jsme se jako časopis pro „muže o ženách“ věnovali tématu jak vylepšit naše drahé partnerky. Možná, že jsme i někoho z vás pobídli k tomu, aby nějakou tu změnu svoji milované dopřál. Naopak v tomto čísle, v době narůstajícího jarního „harašení“, probereme, co na sobě můžeme vylepšit právě my muži.
Ladné křivky, vytvarovaný hrudník a tvář bez vrásek díky zásahu plastických chirurgů není již výhradní doménou žen, a tak se ordinace pomalu plní také naším silnějším pohlavím. 
                                                                                foto: reklama Redken :)
Žijeme přece ve 21. století
Není tomu tak dávno, kdy dodávali šediny a vrásky mužům serióznost a sexappeal, dnes mnohým mužům překážejí. A tak muži vyhledávají péči nejen kadeřníků, kosmetických salónů a stylistů, ale také plastických chirurgů.
S čím Vám takový plastik může pomoci a co může změnit?

VLASY
Muži trpící nedostatkem vlasů dnes jednoznačně celosvětově preferují metodu „vlasové transplantace“. Poměrně jednoduchý zákrok, který je spojený s jizvou pod zátylkem a několika desítkami přesunutých vlasů,  je dnes nahrazen modernější efektivnější metodou: FUE (Folicular Unit Extraction). U ní vyjímám  každý jednotlivý vlasový folikul a přesazuji jej na místo, kde zákazník vlas postrádá.
Pohybujeme se zde v řádech několika tisíc vlasů na jedno sezení. Práce vskutku otrocká, ale výsledek určitě stojí za to! Dobrá a přátelská rada: hledejte plastika, který se transplantacím vlasů věnuje. Ten, jenž to dělá jen občas, má výsledky hluboce pod standardem této metody. V tuto chvíli se nabízí i řada ne-plastiků, ale já bych přece jen doporučil, svěřit se zkušenému plastickému chirurgovi.
OBLIČEJ
Na obličeji plastici často provádějí operace jak u žen, tak u mužů dosti podobně, avšak s velmi rozdílnou problematikou, proto je nutná konzultace s plastikem, který vybere z několika možných metod tu správnou. Pozor, chybná diagnostika neodborného lékaře může být velmi špatně napravitelná, proto doporučuji, abyste se z tohoto důvodu svěřili jen do rukou odborného lékaře!
POVISLÁ VÍČKA
Často k nám přijde klient s „ banálním“ problémem „padání víček“ a jestli u žen je tento problém spojen s poklesem obočí v cca 60 %, u mužů je to téměř 95%. Proto tedy běžná operace víček „Blefaroplastika“, problém neřeší. Obzvláště u mužů je potřeba řešit současně pokles obočí i víčka. Zde je jednoznačnou volbou moderní technika Trans-Bleph Endotine Brow Lift, kdy ze stejného řezu při plastice víček, provádíme pozvednutí obočí a pomocí speciálního implantátu jej zafixujeme. Právě pro muže jsou moderní mini invazivní metody v oblasti obličeje tou metodou, kterou chtěli, ale do nynějška neměli. Rychle, bezbolestně, s krátkou rekonvalescencí a bez jizev!
POKLESLÝ OBLIČEJ
Klientovi, který k nám přijde s poklesem obličeje, nenabízíme zastaralé metody facelift, u kterých dochází k jizvě kolem uší a těžce maskovatelnou na zátylku, ale volíme buď mini invazivní Silhouette-Lift (www.silhouette-lift.com) nebo, když už je skutečně potřeba  odstranit nadbytečnou kůži používáme tzv. MACS Lift, který nezanechává žádnou jizvu tam, kde často mužům chybí vlasy. Tyto moderní metody tedy vřele doporučuji, hlavně pro jejich vysokou účinnost a estetičnost.
VRÁSKY
Nezáleží na tom, kolik je muži nebo ženě let, nýbrž na kvalitě kůže. A podle toho v boji proti vráskám postupujeme. Botox volíme tehdy, začnou-li se vrásky stávat trvalé, ale ve stádiu, kdy ještě nejsou příliš hluboké. V takovém případě už Botox nestačí a přichází na řadu výplň kyselinou hyaluronovou.
Pro muže je asi omezená trvanlivost těchto metod hlavní překážkou „proč do toho nejít“. I když já osobně tyto metody vřele doporučuju i pro silnější pohlaví.
RTY
Zvětšení horního rtu pomocí nové metody PermaLip, kdy se do rtu voperuje silikonový implantát, podobně jako do prsou, s dlouhodobým efektem, je novou a velmi efektivní metodou. Vřele doporučuji.
NOS
Když se k operaci nosu, Rhinoplastice, muž odhodlá, je potřeba dát dobrý pozor na rozdílnost v tom, co je hezký nos u ženy není totéž u muže. Proto společně důkladně konzultujeme a vybíráme. Operace nosu je poměrně složitý zákrok, který vyžaduje velkou zkušenost operatéra, ale dobrá zpráva pro muže je, že nebolí. Když se vše vydaří a operace proběhne v pořádku, začne několika měsíční péče. Po operaci bude nos 2 týdny zakrytý sádrou, po sejmutí další minimálně 3 týdny si budete nuceni sádrovým pouzdrem na noc, nos, zakrývat. Další 3 měsíce si nos pravidelně masírujete, nesmíte skákat do vody, bazénu, skrátka dávat pozor na jakýkoliv náraz než si nos sedne. Tento proces trvá asi půl roku.
UŠI
Jednou z mála kategorií, kde se poměr muži, ženy prakticky rovná, je plastika ušních boltců. Odstáté uši dělají možná větší problém mužům, s ohledem na krátký sestřih vlasů, a tak v této kategorii nalezneme zcela ojedinělou vyrovnanost mezi počty žen a mužů, kteří podstoupí tuto operaci. Zákrok samotný bolestivý není, provádí se v lokálním umrtvení, nepříjemné pocity se dostavují až po něm, a to v pnutí a při hojení také lehké svědění avšak je to velmi individuální. Jde o zcela běžný zákrok.
Stále více mužů v ordinaci
Muži na rozdíl od žen obvykle přesně vědí, co chtějí upravit a příliš dlouho se nerozmýšlejí. Mají také jasno v tom, kolik jsou ochotni do změny své vizáže dát.
Věděli jste, že mají muži vlastní prsní implantáty? O tom ale až v nějakém z příštích čísel.


Nemáte tušení, kde hledat plastického chirurga? 
MUDr. Patrika Paulise na www.plasticpatrik.com , www.silhouette-lift.com http://www.facebook.com/plasticpatrik