Prohledat tento blog

úterý 13. dubna 2010

Odstranění vrásek pomocí Botoxu

Odstranění vrásek pomocí Botoxu nebo-li botulotoxinu (BTX)

(zákrok pro muže i pro ženy)

MUDr. Patrik Paulis aplikující klientce Botox
Právě kvůli vráskám v obličeji, tzv. mimickým (povrchovým) jsou ženy či muži ochotni podstoupit aplikaci botulotoxinem. Pomocí vpichů, velmi tenkou jehličkou, botulotoxinu do mimických svalů, vrásek, dochází ke svalovému uvolnění a následnému vyhlazení vrásek až k vypnutí pleti. Tento zákrok zabrání dalšímu svrášťování kůže a tudíž zamezí prohlubování vrásek a také jejich dalšímu vytvoření.
Tato metoda je ideální pro odstranění vrásek na čele, hlubokých vrásek mezi obočím a vějířkovitých vrásek kolem očních koutků. Dnes je ale běžné jej aplikovat i do oblasti krku a dekoltu.  Trendem současnosti je aplikace Botoxu do podpaždí, který zabraňuje pocení, a to se dá jistě nazvat pokrokem. Uvidíme, co přinese budoucnost.Zde bych s důrazem dodal, že aplikace v těchto místech (krk, dekolt, podpaždí) vyžaduje speciální techniku dávkování a měl by jej vykonávat pouze lékař!



Botox
Aplikace je ambulantní, nebolestivá a časově nenáročná, odejdete jen lehce červení, ale i to brzy zmizí. V ordinaci se uvolněně posadíte a lékař vám do vrásek BTX napíchá dle potřeby (je to individuální), může jít o 5, ale také 40 vpichů a vše trvá jen pár minut. Tím to samozřejmě končí pro aplikujícího lékaře, vy si ještě chvíli svůj obličej potrénujete. Je třeba každých 10 minut krčit čelo, mhouřit oči aj., aby se BTX do vrásek správně rozprostřel. Možná právě proto si hned po BTX nic neplánujte, alespoň při první návštěvě ne, při těch dalších už budete vědět sami jak na látku vaše pleť i vy, reagujete. K vypnutí vrásek dochází pozvolna cca 2 až 7 dnů po aplikaci. V tuto chvíli už bez viditelných změn, kromě mizení vrásek. Pouze v případě alergie na botulotoxin, která se může objevit, ale jen ve velmi vzácných případech (dosud na celém světě zemřeli 3 lidé). 

Zpověď klientky zde

Vyhlazení vrásek (působení BTX) trvá sice 3 - 6 měsíců, ale lze jej opakovaně aplikovat. Když máte správnou odbornou péči, je to ta nejbezpečnější forma jak mít mladistvější a svěží vzhled, a to bez nutnosti použití skalpelu. Mnoho pacientek říká, kdo Botox zakusí už nikdy nechce jinak, ale přesvědčit se musíte sami.



Obecně asi každý lékař, který Botox aplikuje a domnívám se, že by to mělo zůstat v rukou lékařů, zdůrazňuje, že Botox je nejbezpečnější lék současnosti. S minimem bolesti a rychlou rekonvalescencí přichází velmi dobrý výsledek na relativně dlouhou dobu s minimálními počty nežádoucích účinků.


MUDr. Patrik Paulis - www.patrik-paulis.com