Prohledat tento blog

neděle 9. května 2010

Liposukce

Odstranění nadbytečného tuku z partií jako jsou paže, boky, stehna, kolena aj v dnešní době nabízí mnoho invazivních i neinvazivních metod, které využívají moderních technologií.

Jednou z neinvazivních metod je Lipomassage neboli LPG, určená zejména k odstranění celulitidy, ale působí pozitivně i na zeštíhlení, formuje postavu a zpevňuje pokožku.  Navzdory intenzivnímu cvičení a přísně předepsaným dietám si tělo přesto ukládá tuk v určitých partiích a vy panikaříte.  Nepanikařte, kde nezabere cvičení ani dieta může pomoci právě LPG. Tato, speciálně vyvinutá technologie z endermologie, která nabízí vědecky prokázané řešení pro lokální místa, kde je tuk, celulitida, ochablá pokožka i kontury je expertem na štíhlou postavu.  Tajemství spočívá v tukových buňkách se kterými si LPG hravě poradí již po cca 6 sezeních (1 sezení trvá cca 35 minut) Vřele doporučuji, sám jej používá na doladění invazivních liposukcí.  


Další „bezbolestnou“ metodou, která nabízí odstranění nadbytečného tuku z problémových oblastí  v podkoží je tumescentní liposukce. Jedná se o metodu prováděnou v místním znecitlivění za pomocí kanyl (tenké trubičky max. 4 mm silné s otvory na konci), které odsávají nadbytečný tuk a odvádějí jej do napojeného odsávacího zařízení za vědomí klienta a také jeho aktivity. Během zákroku je možné s pacientem pohybovat v průběhu zákroku, což znamená postavení pacienta a provádění případných úprav, které nejsou vleže zcela viditelné. Je to velmi moderní, a pokud je dobře provedená, bezbolestná liposukce. Doporučuji, tumescentní liposukce je vyhledávanou, bezbolestnou variantou (pro muže je zcela ideální - není tak bolestivá). Tato metoda je "zlatý standart" používaný většinou plastických chirurgů. Její výhoda je rychlá hojivost ran, kratší doba rekonvalescence i s ohledem na skutečnost, že tato metoda se dá provádět i ambulantně. Doporučená doba nošení kompresivního prádla se zkracuje až o polovinu, což jsou 2-3 týdny. Do plavek se stihnete krásně vytvarovat v oblastech, které bývají problematické např. vnitřní nebo vnější strana stehen popřípadě pas a boky. Dovoluji si poznamenat, že krásné tělo nedělá pouze jeden orgán např.  prsa. Důležité je zlepšení celé postavy, celé siluety těla, a to se právě velice často dosahuje někdy menší, ale dobře cílenou liposukcí, než jedním velkým výkonem. 
Klasická liposukce představuje velmi šetrné a přitom maximálně účinné provedení odsátí nadbytečného tuku. Jedná se o Liposukci na bázi unikátního spojení nejmodernějších přístrojů Body-Jet a Smart-Lipo. Přístrojem Body-Jet působením vodního paprsku s místním anestetikem bezbolestně a jemně odsává tuk z problémových partií, následným použitím laserového paprsku přístroje Smart-Lipo dojde k vypnutí kůže. Unikátní spojení těchto dvou přístrojů násobí účinky liposukce a tukové buňky jsou z  těla odstraněny maximálně ohleduplně a jednou provždy. 
Abychom zvolili vhodnou techniku, musíme zvážit biologický věk pacienta, kvalitu kůže, její elasticitu či přítomnost a stupeň celulitidy. Standardní liposukce trvale odstraní nadbytečné tukové buňky, avšak její provedení je limitováno právě kvalitou kůže a podkoží. Neinvazivní metody (správně lipolýza) tuk z tukových buněk „vypudí„ do lymfatického oběhu, samotné tukové buňky v těle zůstanou. 
I proto se snažím dnes nejmodernější metody kombinovat. Jednak nejdříve kůži na vlastní liposukci připravit, nejlépe pomocí přístroje LPG, následně provedu liposukci a na závěr ještě „ doladím“ výsledek přístrojově. Tento postup zaručuje jak optimalizaci výsledku, tak i jeho dlouhodobost a minimalizuje rizika výkonů prováděných samostatně. Zejména povolení kůže, či zhoršení celulitidy při nadměrné liposukci a nevýhodu nestálosti lipolýzy.
Pokud by snad žena trpěla špatnou srážlivostí krve, cukrovkou či jinými zdravotními problémy, zabýváme se zcela jako jediní v ČR tzv. kosmetologií, (vědecká kosmetika) která ženy na operační zákroky připraví s ohledem na jejich zdravotní stav. Absolutně nejnovější, nejmodernější způsob zacházení s lidským tělem v souladu s přírodou. (o kosmetologii v nějakém z mých dalších článků)


MUDr. Patrik Paulis, www.patrik-paulis.com