Prohledat tento blog

pátek 30. března 2012

Podbradek

Povislá kůže v podbradku? Jedná se o ochabování kůže způsobené věkem a také ukládáním tuku v oblasti podbradku. Jde o estetický problém, který lze řešit například liposukcí či plastickým zákrokem, či nezřídka kombinace obou zákroků. 

Plastik musí podrobně prozkoumat tvar a konfiguraci krku, zhodnotit, jak dvojitou bradu ovlivňuje i například povolená kůže obličeje či povolené svalstvo krku. Pak teprve zváží, zda problém vyřeší samotná liposukce podbradku, nebo zda má být kombinována s chirurgickým zákrokem.

Když je kůže povislá, používáme mini-invazivní metodu Silhouette-lift. Nitě, které vytahanou kůži vytáhnou, s jizvičkami umístěnými za ušima.




Exkluzivně MUDr. Patrik Paulis, www.patrik-paulis.com, obj. 734 578 800


Jak zákrok probíhá?

první krok: v lokální anestezii se provádí malý (1 cm) řež za uchem

druhý krok: postupně se nitě protáhnou v hluboké podkožní vrstvě tak, aby nebyly ani hmatné a už vůbec ne viditelné (podkoží obličeje)

třetí krok: Nitě utáhneme a zafixujeme na malou síťku, která pevně přiroste ke svalové fascii / povázce /. Na závěr se kůže uzavře několika drobnými stehy.


Silhouette-Lift nitě jsou vyrobeny z polypropylénu, tj. materiálu, který je biokompatibilní s lidským organizmem a je již dlouhodobě používán v kardiovaskulární a oční chirurgii.  

Kuželovité nitě  Silhouette-Lift mají autorizaci FDA (Food and Drug Administration) k používání na americkém trhu a certifikát CE pro Evropu.  Nitě  Silhouette-Lift  se používají v plastické rekonstrukční chirurgii k léčbě parézy lícního nervu.