Prohledat tento blog

pátek 18. června 2010

Odstranění nadměrného pocení (hyperhidroza)



Do oblastí nadměrného pocení (nejčastěji podpaží, dlaně a chodidel) se aplikuje tenkou jehlou v malých dávkách Botoxu (botulotoxin).

Principem účinku je zabránění převodu vzruchů z určitého typu nervových vláken na potní žlázy a tím dojde k výraznému omezení až zastavení pocení.

Aplikace je ambulantní, nebolestivá a časově nenáročná, odejdete jen lehce červení, ale i to brzy zmizí. V ordinaci se uvolněně posadíte a lékař vám podpaždí nejdříve namaže emulzí na lehké znecitlivění, po cca 10 minutách napíchá BTX dle potřeby (je to individuální), může jít o cca 30 vpichů do každého podpaží, je třeba "napíchat" celou žlázu a vše trvá jen pár minut. 

Účinek nastupuje 1–3 dny po aplikaci. Nejde sice o trvalé vyléčení, ale efekt přetrvává v ošetřené oblasti 8–12 měsíců.

Zde bych s důrazem dodal, že aplikace v těchto místech (krk, dekolt, podpaždí) vyžaduje speciální techniku dávkování a měl by jej vykonávat pouze lékař!

Obecně asi každý lékař, který Botox aplikuje a domnívám se, že by to mělo zůstat v rukou lékařů, zdůrazňuje, že Botox je nejbezpečnější lék současnosti. S minimem bolesti a rychlou rekonvalescencí přichází velmi dobrý výsledek na relativně dlouhou dobu s minimálními počty nežádoucích účinků. 


Botox do plosek nohou (zamezí nadměrnému pocení)



My Great Web page

Emula, krém na zmírnění bolesti (krém nanášíme před aplikací btx)

Aplikace botulotoxinu



Chlazení po aplikaci btx


MUDr. Patrik Paulis
obj. 734 578 800